לבצע את הליך הגילוי מרצון

טיפים לקראת הליך גילוי מרצון

ביצוע נכון של הליך גילוי מרצון הוא תנאי למיצוי הזכויות הקבועות בחוק. היות ומטרת החוק היא מלכתחילה לאפשר לנישומים שונים להצהיר על חובות מס שלהם, יש משמעות לאופן שבו עושים זאת. בפועל, ניתן לבצע את הליך הגילוי מרצון גם באופן עצמאי או יחד עם אנשי מקצוע. במידה ובוחרים להתייעץ עם רואה חשבון או אנשי מקצוע אחרים, יש לוודא התמחות שלהם בתהליכים מן הסוג הזה ולקבל עליהם המלצות.

את ההמלצות על רואה החשבון שאיתו מתייעצים לגבי גילוי מרצון מקבלים מחברים, קרובים ובני משפחה. במידה ולא מכירים באופן אישי מישהו שהשתמש בשירותי ראיית חשבון והיה מרוצה מהתוצאות, אפשר להרחיב את החיפוש ולבסס את הבחירה על מידע מאתרי אינטרנט ורשתות חברתיות. בכל מקרה, השאיפה היא לבצע את הליך הגילוי מרצון גם כמה שיותר מהר וגם כמה שיותר אפקטיבי.

גילוי מרצון

במה נמדדת אפקטיביות של הליך גילוי מרצון?

מטרת העל של הליך גילוי מרצון היא לגבות את המס כחוק ולעשות זאת באופן שעולה בקנה אחד גם עם האינטרסים של הנישום. על הרקע הזה, אפשר גם להבין במה נמדדת האפקטיביות של התהליך: ככל שהוא מבוצע בצורה יעילה יותר, כך ניתן יהיה לצמצם את חבות המס מבלי שזה יתבצע באופן בלתי חוקי או באמצעות העלמת מס.

במילים אחרות, האפקטיביות של הליך גילוי מרצון צריכה להימדד בטווח הקצר והארוך. בטווח הקצר, מודדים אותה במשך הזמן שעובר מהרגע שבו מתחילים את התהליך ועד שמסיימים אותו. בטווח הארוך, היא נמדדת ביכולת שלה להשיג הקלות מס עבור הנישומים. כאשר התהליך מבוצע בצורה יעילה, כל מי שמעורב בו מקבל הזדמנות טובה לסיים את חבויות המס ולפתוח דף חדש.