פירוק שותפות – מהי שותפות, מהו תהליך הקמתה ופירוקה?

שותפות, נרקמת לרוב לטובת הקמת העסק. השותפות, תכלול שני אנשים או יותר, אשר לרוב יחברו לטובת גיוס כמות מספקת של כסף על מנת לפתוח את העסק הרצוי. אפשרות נוספת הינה חבירה לשותפות במטרה להיעזר בידע המקצועי של מספר אנשים בתחום בו עתיד לעסוק העסק.

הקמת שותפות אינה תהליך מורכב כלל וכלל, ובמסגרתו יחתמו השותפים העתידיים על מסמך בעל תוקף משפטי ויטפלו בנושאים בירוקרטיים כאלו ואחרים כדוגמת פתיחת חשבון בנק והסדרת עוסק פטור \ מורשה. התהליך מהיר ופשוט יחסית ולרוב אינו דורש סיוע של איש מקצועי כדוגמת עורך דין. התהליך הוא מורכב משמעותית כאשר מדובר בהקמת חברה בע"מ.

תהליך פירוק שותפות, אינו מורכב כלל וכלל גם כן, אך מכיל בתוכו מיני אמוציות ועניינים בינאישיים. את תהליך פירוק שותפות, מומלץ להסדיר מבעוד מועד בסיוע של עורך דין אשר ינסח נוסח המסדיר את מה עתיד לקרות במידה ואחד השותפים או יותר, יהיו מעוניינים לפרק את השותפות. 

תהליך פירוק שותפות עשוי להתחיל במידה ומדובר בשותפות מוגבלת, כלומר, שותפות אשר מראש הוגדרה לטווח זמן מסוים או עבור פרויקט ספציפי, וברגע שטווח הזמן הסתיים או הפרויקט הושלם, היא מסתיימת מטבעה. במקרה כזה אין צורך בתהליכים כאלו או אחרים.

במידה והשותפות מסתיימת עקב רצונו של אחד השותפים או כולם, ישנה פרוצדורה קצרה ולא מסובכת שעתידה להתקיים.

במידה ואחד השותפים מעוניין לעזוב את השותפות, עליו להסדיר מול שאר השותפים את גורל החלק שלו בעסק. באפשרותו, למכור את החלק שלו לאחד השותפים הנותרים או לשותף חדש חיצוני.

במידה וכלל השותפים מעוניינים לפרק את השותפות ולסגור את העסק, עליהם למלא טופס ולחתום.