אי התאמה אישיותית

אי התאמה אישיותית עלולה לעלות עד לכדי פסילת רישיון נהיגה. אבל למרות שהגדרה כזו תקפה לכל הציבור ויכולה להשפיע על איכות החיים של מאות אלפי אנשים, רבים עדיין לא מבינים אותה לעומק. במקרים כאלה, מה שכדאי לעשות זה להתייעץ עם אנשי מקצוע ולערב עורך דין תעבורה שיש לו מספיק ניסיון בהתמודדות עם נסיבות דומות.

בהקשר של דיני התעבורה, המשמעות הבירוקרטית של אי התאמה אישיותית היא החלטה של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים על פסילת רישיון נהיגה של נהגים מסוימים. במקרים אלו, העילה לפסילה היא אי התאמה לכאורה של אותו נהג לדרישות של משרד התחבורה בכלל ולקריטריונים של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים בפרט. עם זאת, גם על החלטה מהסוג של אי התאמה אישיותית אפשר לערער.

מתי נקבעת אי התאמה אישיותית?

אי התאמה אישיותית נקבעת כאשר לנהג יש עבר תעבורתי עשיר שמחייב לכאורה את פסילת הרישיון שלו. יתרה על כך, יש מקרים שבהם נציגי המכון הרפואי לבטיחות בדרכים משתמשים בהגדרה הזו על מנת לפסול את הרישיון של נהגים עם עבר פלילי, נהגים עם עבירות שכרות, נהגים עם עבירות של נהיגה תחת השפעת סמים, בגלל סיבות רפואיות ובגלל סיבות נוספות.

במילים אחרות, מטרת ההגדרה של אי התאמה אישיותית היא להעיד על כך שלדעת אנשי המקצוע במכון הרפואי לבטיחות בדרכים – רישיון הנהיגה של אותו אדם מסכן את הסביבה ואת שאר הנהגים. מכאן והלאה, יש כבר המון מקום לפרשנות והשאיפה היא להציג חוות דעת מנומקות שמוכיחות את ההפך.

למזלם של הנהגים במדינת חוק מתוקנת, אפשר להתייעץ עם עורך דין גם אחרי הכרעה לגבי אי התאמה אישיותית ולנסות להפוך את החלטת המכון הרפואי.