המכון הרפואי לבטיחות בדרכים

המכון הרפואי לבטיחות בדרכים מבצע בדיקות רפואיות עבור רשות הרישוי

לא כל בדיקה רפואית קבילה בעיני רשות הרישוי, ורק בדיקות אשר מבוצעות במכון הרפואי לבטיחות בדרכים, שנקרא בקיצור גם המרב"ד, קבילות לשם בחינת בקשות שונות. לאור האמור, במקרים רבים אנשים מגיעים לבחינת המרב"ד כגון אנשים בעלי מוגבלויות, אנשים שהופנו על ידי הרופא ובית המשפט ועוד. כדאי להכיר את פעילות המכון היות והיא יכולה להיות רלוונטית לכל אחד בשלבים שונים בחיים.

אז על מה אחראי המכון הרפואי לבטיחות בדרכים?

  • בדיקת כשירות רפואית: בין אם מדובר באנשים בעלי הכרה במצבם הרפואי הבעייתי או כאלו אשר הופנו על ידי רופא או בית משפט, אנשים רבים מגיעים לבחינה רפואית של המרב"ד אשר קובעת האם הם יכולים להמשיך לנהוג או לא. כמו כן, בכדי לנהוג על כלי רכב מסוימים יש לקבל אישור רפואי, אשר גם הוא מתקבל רק על ידי המרב"ד.
  • ועדת ערר על החלטת המכון: במידה ונהג הינו מרוצה מהחלטת הוועדה, הוא יכול לפנות אל ועדת הערר, אשר הינה בעלת הסמכות לשנות את החלטת המרב"ד בנוגע לנהג מסוים.
  • התאמת כלי רכב: בשיתוף עם הביטוח הלאומי, המכון הרפואי לבטיחות בדרכים מסייע לנהגים בעלי מוגבלויות להתאים רכב לצרכיהם הייחודיים, כך שגם הם יוכלו ליהנות מנהיגה נוחה ובטוחה. בסופו של דבר, המרב"ד אחראי על התאמת הרכב לנהג בהתאם לתוצאות הבדיקות, והביטוח הלאומי נותן את האישור הסופי והתקציב.

למכון ניתן להגיש בקשות בצירוף המלצות מרופאים אשר אינם עובדים עבורו

למרות שרק המלצות רפואיות של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים קבילות בעיני רשות הרישוי, ניתן להגיש בקשות למרב"ד בצירוף המלצות מרופאים מומחים, רופאי משפחה ועוד, כאשר גם הן יילקחו בחשבון בעת קבלת ההחלטה.