לעשות טוב – ולקבל בחזרה

רוב האנשים, חיים את חייהם באופן אינטנסיבי, דינמי ועמוס. היומיום דורש לתפקד במספר רב של חזיתות בו זמנית – עבודה, ילדים, משפחה, חברים וכו', מה שלא משאיר לאנשים הרבה זמן לעצמם. לעיתים קרובות, העומס היומיומי יוביל לכך שהבריאות תוזנח, לא תהיה הקפדה על תזונה איכותית, בריאה ומזינה וגם הפעילות הגופנית תזוז לתחתית סדר העדיפויות.

באורח חיים מסוג זה, קשה מאד למצוא זמן לעשות טוב לאחרים, על אחת כמה וכמה לאנשים זרים. למה הכוונה ב"לעשות טוב", אתם שואלים את עצמכם? ובכן, מדובר במונח רחב.

לעשות טוב עשוי להיות עבור אדם קרוב או מכר שזקוק לסיוע כלשהו, או שאינו זקוק לסיוע ואנו מעוניינים לשמח אותו. עשיית טוב עבור אדם קרוב או מכר עשוי להיות, למשל, לשלוח לאמא פרחים, לבקר אותה, ללכת לשמור על התינוקת הקטנה של החברה הטובה שילדה לאחרונה כדי שהיא תוכל להתאוורר, וכדומה.

לעשות טוב יכול להיות גם כלפי אדם זר שאינינו מכירים. הכוונה בסוג זה של עשיית טוב היא סיוע לאדם זר אשר זקוק לסיוע בתחום כלשהו, למשל – לסייע לאדם באופן כספי, לסייע לאדם בעשיית קניות עבורו, למשל אם מדובר באדם נכה או חולה. דוגמא נוספת היא לבקר בפנימייה של בני נוער ולהעביר להם פעילות בתחום בו אנו מומחים, ועוד ועוד דוגמאות.

כאמור, אין זה פשוט כלל וכלל לפנות זמן בלוח הזמנים העמוס שלנו על מנת לעשות טוב לאחרים, אבל, מדובר במעשה שאם נמצא את הדרך לפנות את הזמן ולעשותו – נקבל בחזרה לא פחות. למה הכוונה? עשיית טוב – עושה טוב. כלומר, אם נעשה טוב לאדם אחר תחושת הסיפוק שנקבל לגמרי תהיה לנו טוב, לא פחות מאשר לאדם לו סייענו.