שיפוץ מעליות

שיפוץ מעליות יכול להתבצע עבור החלק החיצוני בלבד, עבור מה שקורה מאחורי הקלעים או עבור שניהם ביחד. אם בוחרים לשפץ רק את החלק החיצוני, מתמקדים למשל בממשק ההפעלה של המעלית ובכפתורים שלה. במקביל, מחליפים את הריצוף או השטיחים שיש בתוך המעלית ואת העיצוב שלה. באמצעות עיצוב מחדש, ניתן לשדרג את חווית השימוש במעלית ועל הדרך גם להקפיץ למעלה את הערך של כל הנכס.

לשם השוואה, שיפוץ מעליות מכאני מתמקד יותר באופן שבו היא עובדת. כאן אפשר להחליף את הרצועות של המעלית, את הכבלים ואת מנגנוני הבקרה או הבלימה. אמנם יש הבדל בין תחזוקה תקופתית שמתמקדת בבטיחות ומתבצעת על פי החוק לבין שיפוץ שמתואם ביוזמת בעלי המעלית, אבל התוצאה המכאנית יכולה להיות זהה.

כך יודעים שצריך לבצע שיפוץ מעליות

האמת היא שקל מאוד לדעת שהגיע הזמן לבצע שיפוץ של המעלית. את הצורך בשיפוץ מזהים למשל אם נכנסים אליה וחלק מהאריחים או הריצוף מתפרק, או כאשר מרגישים לא נעים לשהות בה למשך יותר מכמה שניות. בהיבט הטכני, אפשר לדעת שהגיע הזמן לשפץ את המעלית אם היא סובלת מתקלות שכל הזמן חוזרות על עצמן.

החדשות הטובות הן שכיום גם השירות של שיפוץ מעליות מאוד משתלם מבחינה כלכלית. נכון שצריך לשלם כסף על מנת לשפץ את המעלית, אבל זו השקעה שמחזירה את עצמה מהר מאוד במעמד ההשכרה או המכירה של הנכס. חוץ מזה, אין תחליף לביטחון האישי ולכן השיפוץ צריך להיות חלק בלתי נפרד מהתחזוקה. לסיכום, יש הרבה סיבות לבצע שיפוץ מעליות וגם טכניקות שונות לענות על הצרכים של הלקוחות. אם רוצים, אפשר להתייעץ עם בעלי מקצוע ואז להחליט.