בית ספר לקולנוע ותכנית הלימודים שמאפיינת אותו

היכרות עם תכנית הלימודים הקלאסית של בית ספר לקולנוע יכולה לסייע לבחור אותו. אם רוצים לבחור איפה ללמוד אבל לא יודעים מאיפה להתחיל, אין כמו תכנית הלימודים כדי לקבל מושג על יכולת ההתמחות של בתי ספר מסוימים לעומת בתי ספר אחרים. ספציפית בתחום הקולנוע, המטרה של היכרות עם תכנית הלימודים היא גם לבדוק עד כמה שמים דגש באותו בית ספר על השילוב בין הקניית ידע תאורטי ופרקטי.

תכנית הלימודים שמאפיינת בית ספר לקולנוע בדרך כלל מבוססת על מבוא תאורטי. באמצעות המבוא התאורטי על עולם הקולנוע אפשר להכיר את ההבדלים בין הז'אנרים, להתנסות בתרגול של המושגים השונים וגם לפתוח את הראש לרעיונות חדשים. זה נכון שגברים או נשים שמתעניינים בלימודי קולנוע בדרך כלל מגיעים עם רקע מסוים, אבל אי אפשר להשוות בין ידע אישי לבין זה שנצבר בתכנית לימודים מסודרת.

מה עושים אחרי שצוברים ידע תאורטי?

השלב הבא בתכנית הלימודים של בית ספר לקולנוע הוא יציאה לשטח. בשלב הזה מנסים ליישם את הידע התאורטי, כמו למשל באמצעות תרגול של סדנאות שונות או הפקת סרטים קצרים. במסגרת הפקת הקצרים והסדנאות, הדגש הוא על למידה תוך כדי טעייה. במילים אחרות, לא מצופה מהסטודנטים ליישם את כל מה שהם לומדים בכיתה – אבל בהחלט נדרשת מהם מידה מסוימת של השקעה.

לבסוף, היתרון של בית ספר לקולנוע הוא ריכוז תכנים שונים תחת קורת גג אחת. בגלל שמדובר על בית ספר שבו מתמקדים בתחום מאוד מסוים, יש סיכוי גבוה יותר שבתום תכנית הלימודים הסטודנטים ירגישו מרוצים. עם שביעות רצון כזו, בוגרי בית ספר לקולנוע מתחילים את הקריירה שלהם ברגל ימין.