מהי הצלת מזון ולמה זה חשוב?

הצלת מזון היא פעולה שמתבצעת על ידי ארגוני סיוע ותרומה. המטרה העיקרית של הפעולה הזו היא להציל מזון מפני השמדה, כמו למשל בגלל עודף היצע או חוסר ביקוש. כמו כן, ההצלה מתאפשרת במקומות שמייצרים מזון אך לא כולו נמצא בשימוש. במקום להשליך את המזון והאוכל לפח ולהפוך אותו לפסולת, מה שעושים זה להציל אותו. לאחר שמצילים את המזון, מעבירים אותו לאוכלוסיות נזקקות ולמשפחות שנמצאות מתחת לקו העוני.

ההיבט הלוגיסטי של הצלת מזון מורכב מכפי שנהוג לחשוב והוא דורש את המעורבות של גופים שונים. מצד אחד, יש את גופי הסיוע עצמם שמנהלים את הנושא ומקבלים מידע בזמן אמת על הצטברויות של פסולת ומזון במקומות שונים. מצד שני, יש את חברות השינוע והלוגיסטיקה שברכבים שלהן צריך להשתמש כדי לבצע את האיסוף. בתווך, יש גם את ארגוני הסיוע והרווחה מטעם המדינה – כמו למשל המוסד לביטוח לאומי או משרד הרווחה של הממשלה.

היתרונות של הצלת מזון

הדבר החשוב ביותר הוא להבין את הערך המוסף של הצלת מזון ולהמשיך להשקיע בתהליך הזה משאבים. כאשר משקיעים בתהליך הזה משאבים, מגדילים את הסיכוי לכך שמשפחות שזקוקות לכך אכן יקבלו את האוכל והמזון. חוץ מזה, היתרון של הצלת מזון תקף לכל הגורמים השונים המעורבים במשק ולא רק למי שצריך את האוכל הזה כדי לשרוד.

במילים אחרות, הצלת מזון היא פעולה שיכולה במובן מסוים לתרום גם לציבור הכללי. למעט התרומה הישירה והברורה למשפחות שמקבלות את האוכל ואת המזון שאותם מנצלים, יש גם תרומה עקיפה ורחבה. התרומה הזו נובעת מנזקקים שמצליחים לצאת ממעגל העוני, להגיע לשוק העבודה ולאחר מכן לשלם מיסים ולחזק את המשק.