הכל על פוליגל

פוליגל – מדוע ולמה?

לא רבים יודעים, אך שמו של הפוליגל, החומר הבסיסי אותו כולנו מכירים, מגיע במקור משמו של המפעל בו ייצרו אותו לראשונה בישראל. מפעל זה, שהוקם בשנות השבעים בבעלות משותפת של הקיבוצים רמת השופט ומגידו, החל לייצר לוחות פוליקרבונט עם מרחבי אוויר ביניהם על בסיסו של פטנט יפני חדש באותה העת. תוך זמן קצר הרעיון תפס תאוצה בכל העולם והמפעל זכה בתחילת שנות השמונים בתואר יצואן מצטיין בשל כמויות הייצור והייצוא הגבוהות של המפעל. ננסה לענות על השאלה מהו סוד קסמם של אותם לוחות פוליקרבונט שהפך את תוצרי המפעל לכה פופולאריים ומה היתרון שלהם ביחס לחומרים רבים אחרים.

יתרונות הפוליגל

כמו כל דבר העשוי מפוליקרבונט, היתרון המרכזי של הפוליגל הוא בעמידות הגבוהה שלו. מדובר בחומרים שרובם ככולם עמידים בפני מים, עמידים בפני לחצים מכניים חזקים ובפני מפגעים כימיים כאלו ואחרים. בנוסף, מדובר בחומרים שכולם שקופים למחצה ומעבירים דרכם אחוזים גבוהים של האור הנראה. אלו הופכים אותם לחומרים מובילים בכל הנוגע לקירוי של מבנים פרטיים כמו פרגולות וחניות וכן מרחבים ציבוריים גדולים יותר. היתרון הייחודי של הלוחות של הפוליגל הוא בכך שבין לוחות הפוליקרבונט קיימות שכבות של אוויר. האוויר הכלוא מוסיף ללוחות יכולת בידוד מצוינת בפני קור וחום, כמו גם גמישות מרובה שתורמת לאפשרויות העיצוב הרבות שלו.

שימושים נפוצים בפוליגל

כל התכונות הללו של פוליגל הופכים את אותם לוחות פוליקרבונט עם שכבות אוויר ביניהן לפופולאריים במיוחד במגוון תחומים. ראשית, בתחום הקירוי והבידוד של מרחבים שונים. שנית, בכל הנוגע לתחום האריזה, כאשר ניתן ליצור מהלוחות אריזות רב פעמיות בצורות ובגדלים שונים, כולל אריזה מבודדת ומגנה באופן אפקטיבי על משלוחים מיוחדים כמו מזון ותרופות.